Robert Lewandowski si želi novih izzivov

Bundesliga 19. Avg 202112:48
Robert Lewandowski
Robert Lewandowski Foto: AP Photo/Matthias Schrader

Napadalec Bayerna iz Münchna Robert Lewandowski si želi novih izzivov, a mu pri tem na poti stoji prav bavarski klub, ki se izvrstnemu Poljaku ne želi odreči za manj kot 120 milijonov evrov.

Robert Lewandowski bo v nedeljo praznoval 33 let, ena od njegovih rojstnodnevnih želj pa je tudi, da se pred dopolnjenih 35. letom zaigra še za kakšen klub, poroča britanski Sky Sports.

Bayern ima s fantastičnim strelcem dogovor sklenjen do leta 2023, njegova pogodba pa naj bi bila sestavljena tako, da ga nemški prvak lahko brez težav v svojih vrstah zadrži vse do njenega izteka, ko bo poljski reprezentant zaradi svoje starosti že precej manj zanimiv največjim nogometnim velikanom.

Pri SkySports trdijo, da je Poljak zaradi tega precej nejevoljen, a Bavarcem bržkone ne bo povzročal težav, saj ne želi skaziti dobrih odnosov, ki jih je s klubom stkal v zadnjih letih.

Lewandowski sicer že nekaj sezon velja za enega najboljših napadalcev na svetu. Samo v lanski sezoni je namreč za klub in reprezentanco zabil kar 56 zadetkov. V izvrstni formi je tudi na začetku letošnje, v katero je krenil s tremi goli na dveh tekmah.

Za dobro formo je v veliki meri zaslužen predvsem sam, saj zelo predano skrbi za svojo fizično kondicijo. Tako zelo, da je brez besed pustil tudi trenerja Manchesstra Cityja Pepa Guardiolo, ki je nekoč dejal, da večjega profesionalca med nogometaši v svoji karieri še ni srečal.

Komentari

Vaš komentar