Rožman z Rijeko do točke v San Sebastianu

GuliverImage

Slovenski strateg Simon Rožman je z Rijeko pošteno zakompliciral stanje v skupini F, kjer se bodo v zadnjem krogu za izločilne boje evropske lige borili Napoli, Real Sociedad in AZ Alkmaar.

Rijeka je v četrtek pošteno namučila Real Sociedad, ki je bil vseh 90 minut več pri žogi, a terenske premoči ni znal povsem izkoristiti. V strelih je bilo na koncu kar 27:5, zato lahko mirne volje pritrdimo, da je eden junakov gostov vratar Nevistić.

Hrvaška ekipa je v Španiji dvakrat vodila. V 38. minuti je zadel Velkovski in postavil izid prvega polčasa. Gostitelji so v drugem delu takoj silovito pritisnili in v 69. minuti prek Jona izenačili, Rijeka pa je že štiri minute zatem prek Lončarja znova povedla. Gostje so prednost držali do 79. minute, ko je končni izid postavil izkušeni bočni branilec Nacho Monreal.

V isti skupini je Napoli gostoval pri AZ Alkmaarju in znova ostal brez zmage na Nizozemskem. Napolitanci so prek Mertensa povedli že v 6. minuti, Nizozemci pa se niso predali. Vso tekmo so bili pogumni in v 53. minuti izenačili prek štoperja Martinsa-Indija. V 60. minuti bi lahko AZ prišel do popolnega preobrata, a je kapetn Koopmeiners zapravil 11-metrovko. Z obrambo se je izkazal Ospina.

Pred zadnjim krogom je na vrhu lestvice Napoli (10), s po osmimi točkami pa sledita Real Sociedad in AZ. Rijeka je v četrtek osvojila prvo točko v tej sezoni evropske lige. V zadnjem krogu sledita tekmi Napoli – Real Sociedad in Rijeka – AZ Alkmaar.

Evropsko ligo spremljajte na Sportklubu.

Komentari

Vaš komentar