Se bo Ronaldo preselil k velikim tekmecem rdečih vragov?

Nogomet 4. Jul 202217:41 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Jon Super via Guliver

Chelsea se vse bolj zanima za Cristiana Ronalda, saj je napadalec obvestil Manchester United, da želi poleti zapustiti klub, če dobi ustrezno ponudbo, poroča The Athletic. Tudi stavnice so prepričane, da je bolj verjetna selitev portugalskega zvezdnika v angleško prestolnico, kot pa da ostane pri rdečih vragih.

Pri Unitedu trenutno vztrajajo, da Ronaldo ni naprodaj, in poudarjajo, da ima pogodbo do leta 2023.

Vendar je 37-letni nogometaš dal jasno vedeti, da želi oditi, in se v ponedeljek ni vrnil na priprave pred sezono, kot je bilo načrtovano, pri čemer je navedel družinske razloge kot razlog odsotnosti.

Mediji so prejšnji mesec že poročali, da se je novi solastnik Chelseaja Todd Boehly nedavno sestal z Ronaldovim agentom Jorgejem Mendesom, s katerim sta se pogovarjala tudi o prestopu v Chelsea.

Pogovori med njima naj bi se od takrat nadaljevali, pri čemer naj bi Boehlyja in njegovega direktorja Behdada Eghbalija zanimal prestop velikega imena v svetu športa in nogometa.

Chelsea bo moral upoštevati številne dejavnike, če bo zamisel postala resnična možnost, in čeprav finance niso verjetna ovira, bodo ključne želje šefa Thomasa Tuchela.

Glavni trener londonskega kluba občuduje dosežke Ronalda, vendar bi bila za vsako odločitev o podpisu pogodbe potrebna Tuchlov blagoslov ter dialog med nemškim trenerjem in portugalskim reprezentantom o tem, kako bi se ujemal s sistemom in slogom Chelseaja.

Za sedaj ni jasno, ali se bo stališče Uniteda spremenilo, pa tudi, ali bodo pripravljeni skleniti posel z neposrednim tekmecem.