Ibra bo derbi odigral s cigareto v ustih

Serie A 15. Okt 202020:39 > 20:42
Marco Luzzani/Getty Images

V soboto bo na sporedu veliki mestni derbi Derby della Madonnina med Interjem in Milanom. "Gostje" bodo močnejši tudi za švedskega veterana Zlatana Ibrahimovića, ki se v ekipo vrača po okužbi s koronavirusom.

Zlatan Ibrahimović je zaradi okužbe s koronavirusom izpustil zadnje štiri tekme Milana pred reprezentančnim premorom. Zadnjo tekmo je odigral 21. septembra, ko je ob zmagi proti Bologni dosegel dva zadetka in skupno dosegel 14 gol na 22 tekmah od njegovega januarskega povratka na San Siro. Izvenserijski učinek za igralca, ki bo kmalu vstopil v peto desetletje svojega življenja.

Ravno zato so bili navijači močno zaskrbljeni, ali bo Ibra lahko nastopil na mestnem derbiju. “Ali bo pripravljen? Najboljši bo na igrišču!” je prepričan nekdanji italijanski golgeter Christian Vieri, ki je, tako kot Zlatan, igral za oba velikana iz prestolnice Lombardije, čeprav je veliko močnejši pečat pustil v dresu Interja.

Vieri verjame, da Šved, čeprav zadnji mesec dni ni igral, premore dovolj izkušenj, da zablesti na velikem derbiju. “Njegove izkušnje so brez meja. Njegova tehnika, vizija igre, dosegenja golov, samo njegova prisotnost vsem v ekipi dvigne nivo kvalitete,” je prepričan “Bobo”.

Nekdanji italijanski reprezentant je izpostavil izjemno psihično pripravljenost Ibrahimovića, ki je v trenutku, ko je izvedel za okužbo s COVID-19, sporočil, “da je bila slaba ideja koronavirus, da se loti njega”.

Psihično je močnejši od vseh. Derbi bo igral s cigareto v ustih, verjemite mi,” je zaključil Vieri.