Ronaldo zablestel in poskrbel za zmago Juventusa

Serie A 21. Nov 202022:39 > 22:41
Valerio Pennicino, Getty Images Sport

Stara dama iz Torina je dobila tekmo 8. kroga italijanske Serie A. Juventus je slavil z 2:0, oba zadetka pa je prispeval Cristiano Ronaldo.

 Še enkrat več se je izkazalo, da je Juventus z Ronaldom povsem drugačen kot brez njega. Odkar se je Portugalec vrnil na zelenice, so predstve Juventusa bistveno boljše.

Pirlo je danes v konico napada postavil Ronalda in Morato, med vratnicama pa je začel legendarni Buffon.

V 38. minuti so domači povedli. Morata je žogo podal do Ronalda, ki je nato z roba kazenskega prostora žogo povedel proti sredini, ustvaril višek in si tako pripravil prostor za strel, nakar je sledil fenomenalen zaključek z desnico. Portugalec je sprožil proti oddaljenejši vratnici in vratar Cragno je bil nemočen.

Že 4 minute kasneje je stara dama prednost podvojila. Cuadrado je podal iz kota, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Demiral, ki je žogo podaljšal proti oddaljenejši vratnici, kjer pa je na “plen” pridno čakal Ronaldo. Portugalcu žoge z neposredne bližine ni bilo težko poslati v mrežo. To je bil 8. zadetek Ronalda v letošnji sezoni Serie A. Vodilni strelec Zlatan Ibrahimović je tako na vrhu dobil elitno družbo. Poleg tega je bil to okrogli 60. gol Ronalda v italijanskem prvenstvu.

Ekipa iz Sardinije je sicer v 69. minuti prek bivšega nogometaša LIverpoola, Estonca Klavana dosegla zadetek, a je bil ta po posredovanju VARa, zaradi prepovedanega položaja predhodno v akciji, razveljavljen.

Juventus je skočil na 2. mesto in se Milanu približal na vsega točko zaostanka.