Milan odpustil Montello in ga zamenjal z Gattusom

Serie A 27. Nov 201710:51 > 10:56
Getty Images/ Marco Luzzani

Milan je po seriji slabih rezultatov odpustil trenerja Vincenzo Montello in na njegovo mesto postavil legendo kluba iz San Sira, Gennara Gattusa.

Vincenzo Montella je klub iz San Sira prevzel poleti leta 2016 in klub v prvi sezoni popeljal do šestega mesta v Serie A, kar je bilo dovolj za kvalifikacije za Evropsko ligo. Rdeče-črni so se pod njegovim vodstvom veselili zmage v italijanskem superpokalu, potem ko so Juventus odpravili po streljanju enajstmetrovk, na koncu sezone pa je Montella dobil novo pogodbo do leta 2019.

Po bledem začetku so italijanski mediji že pred mesecem dni poročali, da se Montelli stolček že pošteno maje in da ga bo nasledil Gennaro Gattuso, sedaj pa se je ta scenarij tudi dejansko uresničil. Milan je trenutno sedmi na lestvici s šestimi zmagami, dvema neodločenima rezultatoma in šestimi porazi, kar ni upravičilo visokih pričakovanj investitorjev, ki so v prenovo ekipe vložili prek 200 milijonov evrov.

V nedeljo se je Milan s Torinom razšel brez zadetkov, kar je bila očitno zadnja kaplja čez rob. Gattuso seveda odlično pozna razmere v Milanu, saj je bil dolga leta zaščitni znak kluba na igrišču, v zadnjem času pa je vodil mladinsko ekipo velikana iz Lombardije.