Iličić iz Milana s tremi točkami in golom (VIDEO)

Serie A 23. Dec 201719:56 > 20:15
Getty Images

Milan je na San Siru zabeležil nov poraz, potem ko ga je v 18. krogu Serie A ugnala Atalanta. To je že tretji poraz "rossonerov" doma, kar pomeni, da je milanski klub prvič po dolgem času v spodnjem delu lestvice.

Marco Luzzani/Getty Images

Prvi gol za goste je dosegel Bryan Cristante, ki ga je nato v 80. minuti zamenjal Jasmin Kurtić, še pred tem pa je Josip Iličić v 71. minuti pokopal vse upe, da bi Milan danes dosegel vsaj točko.

Slovenski reprezentant je takrat namreč učinkovito zaključil hiter protinapad. Milanu za tolažbo ostaja le dejstvo, da so imeli več strelov na gol (razmerje 23-11), le 5 v okvir gola, in je bila vnjihov prid posest žoge.

Zaradi novega poraza je jasno, da se hitro po prihodu Gennara Gattusa, nekdanjemu vezistu črno-rdečih že sedaj močno trese stolček. Njegova statistika: 6 tekem in le dve zmagi, v prvenstvu je recimo “padfa” le Bologna.  

Atalanta je s to zmago prišla na šesto mesto razpredelnice, ki si ga deli s Sampdorio, obe ekipi imata po 26 točk, medtem ko je Milan s tremi manj le enajsti.