Napoli po porazu vse bolj oddaljen od naslova!

Serie A 29. Apr 201820:04 > 20:05
Francesco Pecoraro, Getty Images Sport

Nogometaši Napolija so v 35. krogu Serie A doživeli visok poraz proti Fiorentini in svoj zaostanek za vodilnim Juventusom povečali na štiri točke

Včeraj je Juventus po pravi drami priešl do zmage nad Interjem s 3:2, danes pa je Napoli izgubil v Firencah pri Fiorentini s 3:0 in tri kroge pred koncem prvenstva praktično ostal brez možnosti za osvojitev naslova v državnem prvenstvu. Prednost Juventusa namreč znaša štiri točke.

Vse tri zadetke za zmago vijoličastih je zabil Giovanni Simeone, sicer sin slavnega trenerja Diega Simeoneja. Najprej je zadel v 34. minuti, potem pa še v 62. in 93. Že na samem začetku tekme je delo svojim soigralcem v 8. minuti otežil Kalidou Koulibaly, ki je prejel rdeči karton. Temu primeren je bil tudi potek srečanja, ki ga je Fiorentina povsem zasluženo dobila.

Napoli se je po zmagi v prejšnjem krogu nad Juventusom z 1:0 znova vključil v boj za lovoriko je tokrat pokleknil in svoj zaostanek za staro damo znova povečal na štiri točke, kar je tri kroge pred koncem že praktično neulovljiva prednost.