Infarktni zaključek Serie A – "Sarma" v ligo prvakov!

Serie A 20. Maj 201822:43 > 22:55
Gett Images/ Laurence Griffiths

Italijanska liga je doživela šokanten razplet. Z zmago v Rimu so si nogometaši Interja vendarle zagotovili igranje v ligi prvakov. Nerazzurri so Lazio ugnali s 3:2.

Ker je bilo prvenstvo pred zadnjim krogom odločeno – Juventus je postal novi prvak, Napoli je drugi – so bile oči uperjene v boj za ligo prvakov. Lazio je doma potreboval vsaj točko in večji del tekme je sinjemodrim kazalo odlično. 

Še v 78. minuti so domači vodili z 2:1, potem pa so gostje uprizorili šokanten preobrat. Najprej je iz enajstmetrovke zadel Mauro icardi, potem pa je za noro navdušenje na tribuni z milanskimi navijači tri minute kasneje poskrbel Matias Vecino.

Lazio se bo moral, tako kot AC Milan zadovoljiti z Evropsko ligo, igranje tam pa si mora prek kvalifikacij priboriti še sedmouvrščena Atalanta, slovenskega reprezentanta Josipa Iličića.

Inter je tako po šestih letih spet član elitne lige prvakov! Samir Handanović bo sploh prvič v karieri pred tekmo poslušal himno najprestižnejšega klubskega tekmovanja na planetu.