Carlo Ancelotti prevzema Napoli

Serie A 23. Maj 20180:02 > 0:03
Getty Image

Italijanski trener Carlo Ancelotti naj bi v kratkem tudi uradno postal novi trener Napolija. Po poročanju italijanskih medijev je dogovor o sodelovanju že sklenjen.

Že v preteklem tednu smo poročali, da bo predsednik Napolija Aurelio De Laurentiis ta teden opravil pogovor s Carlom Ancelottijem, ki naj bi bil glavni kandidat za naslednika MauriziaSarrija. Ancelotti je De Laurentiisa obiskal v torek, ko so ga italijanski reporterji opazili pred vstopom na podjetnikovo posest v Rimu.

Sestanek je bil kot kaže uspešen, saj je sodelovanje z objavo na Twitterju že potrdil Napoli.

Sarri je tako hitro dobil naslednika, od uspešnega in priljubljenega trenerja pa se je z zapisom na Twitterju že poslovil predsednik Neapeljčanov. Za Sarrija se sicer najresneje zanimata Chelsea in Zenit, 59-letnik pa ne izključuje niti možnosti za leto premora.

Ancelotti bo lahko Napoli uradno prevzel šele 1. junija, ko mu poteče pogovor z Bayernom, ki je izkušenega stratega odpustil septembra, a od Bavarcev še vedno prejema plačo.

Ancelotti naj bi z Napolijem podpisal dveletno pogodbo, ki bo imela tudi klavzulo za morebitno podaljšanje za dodatne tri sezone.