"Messi umetnik, kot Federer…Cristiano bolj kot Rafa"

Serie A 18. Jul 201814:04 > 14:08
Jasper Juinen/Getty Images

Nekdanji reprezentant italijanske nogometne reprezentance Antonio Cassano je podal svojo oceno v večni zagonetki "Messi ali Ronaldo" in sicer tako, da ju je primerjal z najboljšima tenisačema vseh časov.

“Obožujem Messija, kar pa ne pomeni, da sovražim Ronalda, ampak Leo je po mojem mnenju najboljši nogometaš v zgodovini. V meni vzbuja edinstvena čustva. Če hočete, da argumentiram, pa naj bo! Imenujte enega nogometaša, ki ima tako dovršeno tehniko in tako konstantno daje gole, kot Messi. Saj ne, da Cristianu kaj manjka..” je med drugim dejal 36-letni Italijan.

Rad imam tenis. No, Cristiano je kot Nadal – fantastičen športnik, zgrajen na podlagi talenta, a tudi na podlagi trdega dela in želje. Messi je bolj kot Federer, on je čista umetnost in slog. Različna sta in lahko vam je všeč eden ali drugi. Jaz sem pač za Messija, saj lahko naredi na zelenici velikansko razliko, tudi če samo stoji na mestu. Skoraj, da ne potrebuje odlične fizične pripravljenosti.

https://twitter.com/imMESS10nante/status/1019549873308303361

Cassano je svojega drugega sina poimenoval Lionel, po Messiju, a vseeno tudi do Ronalda goji velikansko spoštovanja ter dodaja, da se bo v Juventusu zagotovo dobro znašel: “Mati narava ga je obdarovala, predvsem pa ima pravo mentaliteto, kontinuiteto treningov in je profesionalec z veliko začetnico – torej vse, kar sem jaz sovražil. Ima 33 let, vsaj tako piše na njegovi osebni izkaznici, pa za svoje telo še zmeraj skrbi kot manijak. Še zmeraj lahko da 30 do 40 golov na sezono.”