Tekma Juve–Frosinone se gleda zaradi Cristiana

Serie A 28. Sep 20186:30 > 6:33
Marco Luzzani/Getty Images

Zbigniew Boniek, nekdanji igralec Juventusa in sedanji predsednik Nogometne zveze Poljske, pravi, da je prihod Cristiana Ronalda k Stari dami velika stvar za italijanski nogomet.

Petkratni dobitnik Zlate žoge se je letos iz Reala preselil k Juventusu za 112 milijonov evrov in je do sedaj na sedmih nastopih dosegel 3 gole.

Cristiano Ronaldo je velika stvar za Serie A. Za marketing, za prodajo, za televizijo. V preteklosti nikoli ne bi gledal tekme Juventus – Frosinone, zdaj pa jo gleda ves svet, ker je Cristiano pač odličen.” je dejal Boniek, ki je nosil dres Juventusa med leti 1982-1985.

Meni, da bi morali Italijani prihod Ronalda izkorisititi za izboljšanje nekaterih stvari.

“Da, italijanski nogomet mora sedaj izboljšati svojo strukturo.Cristiano Ronaldo v Italiji dokazuje, da je lahko tudi italijanski nogomet atraktiven. V Italiji je bil nogomet vedno težak. Tudi za druge klube je to dobra stvar, zelo mi je všeč ta prestop,” je še dodal 62-letni Poljak.

https://twitter.com/SK_Football/status/1045511887939457026

Juventus ima v državnem prvenstvu maksimalen izkupeč v šestih krogih pred sobotnim derbijem z Napolijen na svojem terenu (ob 18h).