Rossi si je oddahnil: Nočna mora je končana

Serie A 2. Okt 20181:21 > 1:33
Francesco Pecoraro/Getty Images

Nekdanji italijanski reprezentant Giuseppe Rossi ni bil kaznovan, potem ko so maja na doping testu v njegovi krvi našli prepovedano snov dorzolamid. Grozila mu je enoletna prepoved igranja.

Nekdanji nogometaš Manchester Uniteda, Newcastla, Parme, Villareala, Fiorentine in Celte je od poletja še vedno prost nogometaš, potem ko je zadnjo sezono preživel v Genovi.

Ko je Giuseppe Rossi igral za italijanski klub v Serie A, natančneje meseca maja po tekmi proti Beneventu, je padel na doping testu, saj je bil pozitiven na prepovedano substanco dorzolamid, ki se lahko nahaja v kapljicah za oči. 

Italijanski mediji so sporočili, da bi moral Rossi biti suspendiran za leto dni, a ga je italijanska protidopinška agencija v ponedeljek oprostila, saj Rossi naj ne bi zavestno posegel po prepovedani substanci. 

“Ne vemo, kako je ta substanca prišla v hrano Rossija. Ni bilo namenoma,” je dejal nogometašev odvetnik Sergio Puglisi. 

Tudi Rossi pa je zadovoljen, da se je agencija odločila njemu v prid: “Nočna mora, ki je trajala štiri mesece, je končana. Želim razmišljati le o nogometu in da nadaljujem s tistim, kar imam najraje na svetu,” je dejal italijanski nogometaš, ki zdaj lahko začne iskati nov klub.