Dybala: "Naša tekma v Madridu je prepričala Ronalda"

Serie A 6. Okt 201813:25 > 13:29
Marco Luzzani, Getty Images

Napadalec Juventusa Paulo Dybala meni, da je Cristiano Ronaldo s prestopom k Stari dami prišel v najmočnejši klub v Evropi.

Portugalec je za 112 milijonov evrov letos prišel iz Real Madrida, s katerim je osvojil Ligo prvakov in na poti do naslova izločil Juventus s kontroverzno enajstmetrovko v sodnikovem dodatku.

“Mislim, da lansko sezono ni bilo močnejšega kluba od Juventusa. Real Madrid je osvojil Ligo prvakov, a niso se dokazali kot močnejši od nas. Če bi mi takrat napredovali, bi bilo vse drugače. Po mojem mnenju, bi potem mi osvojili Ligo prvakov in vsi bi govorili, da smo mi najboljši,” je dejal  Dybala.

V Torinu je bilo 3:0 za Real, Juventus pa je vodil 3:0 v Madridu do enajstmetrovke, ki jo je Ronaldo spremenil v gol.

“Zmaga v Madridu nam je dala še več moči in vere, bili smo odločni in borbeni. Soigralci so govorili, da so bili domači zmedeni, ker redko prejmejo tri gole na tak način. Mislim, da je bila to tekma, ki je pritegnila Ronalda k Juvetu, takrat se je zavedel naše moči in se odločil. Je zelo inteligenten in vidi stvari pred drugimi,” je zaključil Dybala.

Juventus je prvi na lestvici domačega prvenstva s polnim izkupičkom 21 točk po sedmih tekmah, zmage pa imajo v žepu tudi po dveh krogih Lige prvakov.