Ronaldo angažiral strokovno ekipo za svoj ''živi zid''

Serie A 14. Okt 20189:51 > 9:52
Emilio Andreoli, Getty Images Sport

Cristiano Ronaldo je angažiral ekipo odvetnikov, doktorjev in strokovnjakov za odnose z javnostjo, da bi se zaščitil pred obtožbami za posilstvo. ''Živi zid'' naj bi ga stal okrog milijona dolarjev.

Cristiano Ronaldo je zbral ekipo strokovnjakov, ki bi mu pomagali zaščititi se in obdržati ugled kljub hudim obtožbam za posilstvo. Portugalec trdi, da ni bilo nikakršnega napada, in da je bil spolni odnos, ki ga je imel s Kathryin Mayorgo na njeno željo.

Kljub temu se zdi, da to malo koga zanima in o Ronaldu se zadnje čase piše več o tej zadevi kot v nogometnem kontekstu.

Strokovnjaki, ki jih je sedaj zbral okrog sebe, bodo poskušali zanikati in ovreči ‘zaupni dogovor’, ki ga je leta 2009 Ronaldo podpisal z Mayorgo in ji plačal 350.000 evrov za molk. Tudi takrat je imel Portugalec ob sebi ekipo strokovnjakov, ki so mu svetovali.

Ronaldovi odvetniki trdijo, da so dokumenti, ki jih je objavil Der Spiegel in so dejansko osnova celotnega primera, narejeni po hekerskem napadu.

“Celoten primer je zasnovan na ukradenih elektronskih dokumentih, ki jih je bilo zelo lahko spremeniti. Kolikor sem seznanjen, je bilo leta 2015 mnogo podjetij, med njimi tudi pravne in policijske uprave, ki so bile tarče hekerskih napadov in veliko elektronskih dokumentov je bilo ukradenih,” je dejal eden od Ronaldovih odvetnikov Peter Christensen.

“Hakerji so nameravali te dokumente prodati medijem, ki so jih sedaj skrajno neodgvorono objavili, a večina teh dokumentov je spremenjena ali izmišljena,” je dodal Christensen.

Christensen v svojih izjavah med ostalim navaja, da Ronaldo ne zanika, da je imel z Mayorgo sporazum o tajnosti, in da ji je plačal navedeno vsoto denarja, a to ne pomeni priznanje krivde, pač pa je samo dokaz, da je poslušal nasvete in v tistem trenutku poskušal poiskati način v izogib lažnih obtožb na njegov račun.

Kaj se bo na koncu pokazalo, po povedal čas. Ronaldo je se bo moral zagovarjati na zaslišanju v Ameriki, lahko pa zaključimo, kaj je podlaga za njegovo obrambo.