Ronaldo: Messi? Morda on pogreša mene

Serie A 10. Dec 201810:15 > 10:15
Gabriele Maltinti, Getty Images Sport

Eden od najboljših nogometašev na svetu Cristiano Ronaldo meni, da njegov veliki rival Lionel Messi morda potrebuje nov izziv, potem ko je celotno kariero preživel pri Barceloni.

Portugalec se je pred letošnjo sezono iz Real Madrida v Juventus preselil za 100 milijonov evrov. V pogovoru za rožnato Gazzetto dello Sport je razkril, da v Itaiji prav nič ne pogreša velikega rivala Lionela Messija, a …

“Morda on pogreša mene. Igral sem v Angliji, Španiji, Italiji, Portugalskem, medtem ko je on vse čas v Španiji. Tako da morda on potrebuje mene. Iz mojega stališča, je življenje izziv. Rad bi videl, da nekega dne pride v Italijo. Da kot jaz sprejme izziv. A če je zadovoljen pri Barceloni, moram to spoštovati. Je neverjeten igralec in zelo dober človek.”

Cristiano Ronaldo se je v Italijo odpravil po devetih letih v kraljevem klubu. “Lahko rečem, da je to najboljša ekipa, v kateri sem igral. To je ekipa. V drugih klubih nekateri igralci čutijo, da so večji od ostalih. V Juventusu tega ni. Vsi smo skromni in vse, kar si želimo, je zmaga. Če Dybala in Mandžukić ne dosežeta zadetka, lahko vidite, da sta srečna, če zmagamo. To je izjemno. Čuti se razlika. Ne morem reči, da igralci Reala niso skromni, toda tukaj je drugače.”

Na namig, da bi se mu pri Juventusus lahko pridružili nekateri nekdanji soigralci, je Ronaldo odgovoril: “Videl sem, kaj se piše o Jameu, Balu in Asensiu.Toda če sem iskren, ne vidim, da potrbeujemo nove igralce. Vseeno pa je predsednik tisti, ki odloča o vsem.”

Portugalec je za Juventus na 19 obračunih dosegel 11 zadetkov v vseh tekmovanjih.