"Juventus nadzoruje VAR, to je moteče. Gremo Roma!"

Serie A 3. Jan 201919:07 > 19:23
Getty image/Tulio M. Puglia

Novopočeni direktor italijanske javne televizije RAI 2 Carlo Freccero je na svoji predstavitvi poskrbel spregovoril tudi o Serie A in zakuhal pravi škandal.

Novinarska konferenca na kateri se je predstavil Carlo Freccero se je razvila v nekaj povsem nepričakovanega. Novi direktor televizije RAI 2 je na bizaren način obtožil Juventus, da nadzira celotno italijansko ligo.

Vse se je začelo z vprašanjem, če bo televizija RAI 2 prenašala tekme Serie A, kar bi bilo logično, saj si je omenjena medijska hiša že zagotovila za pravice italijanskega pokala in superpokala. Freccero je šokiral s povsem nepričakovanim odgovorom.

Sam trenutno spremljam le angleško Premier ligo, saj v Italiji vedno zmaguje le Juventus. Razlog je preprost – Juve nadzira VAR, kar je nekaj neverjetnega. Vse je pod njihovim nadzorom, sami manevrirajo in določajo poteze ter delajo vse, kar si zaželijo. To me zelo moti, gremo Roma!

Freccero sicer ni razkril, če stara dama po njegovem mnenju nadzoruje le tehnologijo VAR, ali vpliva tudi na delo vseh sodnikov.

Juventus je sicer v zadnjih letih serijski italijanski prvak, saj so scudetto dvignili že sedemkrat zapored. Tudi v tej sezoni je Juve razred zase, trenutno s 53 točkami vodi na lestvici in ima pred Napolijem devet točk naskoka.