"Ramsey se mora naučiti jezika, igral bo z Ronaldom!"

Serie A 6. Jan 201916:03 > 16:04
Catherine Ivill, Getty Images Sport

Nekdanji trener Real Madrida, Sociedada, lizbonskega Sportinga in številnih drugih klubov, John Toshack, je mnenja, da njegov rojak Aaron Ramsey ob prihodu v Juventus ne bi smel ponoviti napake, ki jo je ob prestopu v Real naredil Gareth Bale.

“Vsem priporočam, pa tu ne mislim le na nogometaše, da se spoznajo z novo kulturo. Za Britanske igralce odhod drugam ni najlažji in upam, da Aaron ne bo ponovil napake Balea. Takoj se mora naučiti italijansko! Zato je tudi bolje zanj, da v serie A zaigra šele poleti, saj bo imel tako več časa za učenje,” je modroval 69-letni strokovnjak.

Povezano

 “Aaron je bil kot mlad izjemno talentiran, toda vendarle mu težko nadenem status zvezde. Igra v velikem klubu, zdaj bo v še večjem, kar samo dodatno potrjuej njegovo kakovost, pa čeprav še zmeraj išče svojo idealno pozicijo na zelenici. V Juventusu bo moral to takoj razčistiti. Ne vem, če je sicer dovolj discipliniran, da zaigra pred obrambno vrsto, poleg tega nisem prepričan, če je dovolj učinkovit, da se ga postavi blizu napadalcev. Morda bi še najbolje funkcioniral na sredini s trojico partnerjev v vezni vrsti. V sodobnem nogometu je potrebno biti raznovrsten, kar pa definitivno je.”

Valižana so mediji kar pogosto povezovali s PSG-jem, na koncu pa je očitno izbral staro damo. “Ima fantastično priložnost, da zaigra ob boku z Ronaldom, da raste in napreduje, kar je za igralca njegovega kova izjemna sreča, če te že ni imel s poškodbami. Ima 28 let, čas je, da eksplodira!” je zaključil Toshack.