Ronaldo se je 18.8 milijoni evrov izognil ječi

Serie A 22. Jan 201910:58 > 11:10
Laurence Griffiths/Getty Images

Nogometni superzvezdnik Cristiano Ronaldo je sklenil pogodbo s sodiščem v Madridu, kjer se je znašel zaradi obtožbe davčne utaje. Poravnal bo globo v višini 18,8 milijona evrov.

Igralca je pred sodiščem pričaka množica medijev, potem ko je sodnik zavrnil prošnjo Ronalda, da bi se na sodišču pojavil preko videa ali pa vstopil v zgradbo z avtomobilom in se tako izognil ‘novinarskim žarometom’.

Dogovor, sklenjen vnaprej, vključuje 23-mesečno zaporno kazen. A v Španiji kaznovani običajno ne odslužijo kazni v zaporu, če je ta manjša od dveh let. Nenasilna narava Ronaldovega dejanja pomeni, da skoraj gotovo ne bo preživel niti trenutka kazni v ječi, pač pa na pogojni prostosti.

Celotna procedura je trajala le nekaj minut, saj je Ronaldo sprejel dogovor, ki so ga ponudili tožilci.

Nogometaš Juventusa, ki je igral tekmo v Italiji še prejšnji večer, je prišel na okrožno sodišče skupaj s svojo zaročenko Georgino Rodriguez. Z nasmeškom in dvignjenim palcem je bil očitno nezadovoljen s prisotnostjo medijev, njegovi odvetniki so se zaman trudili z zahtevo, da bi se bilo zaradi njegove slave bolje izogniti glavnemu vhodu – zaradi nogometaševe varnosti.

Portugalec je bil obsojen za utajo davkom za obdobje med leti 2011 in 2014. Španiji mora zdaj plačati 18,8 milijona evrov globe. Cristiano pa ni edini nogometni zvezdnik, ki je bil v Španiji obtožen utaje davkov. Pred tem sta bila tega obtožena že Leo Messi in Luka Modrić.