Olimpija po novem letu še brez zmage

Serie A 10. Feb 201919:57 > 20:08
Twitter

Zmaji na pripravljalni tekmi v Beleku remizirali z ukrajinskim moštvom.

Nogometaši Olimpije so v turškem Beleku odigrali peto tekmo v pripravljalnem obdobju in se z Olimpikom iz Donjecka razšli z neodločenim izidom 0:0.

Glavni trener Robert Pevnik je sestavil močno začetno postavo, od prve minute so zaigrali Vidmar, Boakye, Mujčić, Maksimenko, Jurčević, Putinčanin, Tomić, Suljić, Savić, Kronaveter in Lupeta.

Ekipi sta bili v prvem delu prvega polčasa zelo izenačeni. Gostje iz Ukrajine so bili več pri žogi in dvakrat streljali mimo gola, medtem ko so se zmaji predstavili s čvrsto in kombinatorno igro ter poskušali z napadi po obeh krilih, vendar pa so manjkali konkretni zaključki.

Pevnik je ob polčasu opravil dve menjavi, namesto Lupete in Mujčića sta vstopila Antonio Lukanović in Jan Gorenc. Po desetih minutah nadaljevanja je prišlo do krajše prekinitve, saj je na štadionu zmanjkalo elektrike. Tako Olimpija kot Olimpik sta v zadnjih desetih minutah imela priložnost za gol – pri zmajih je v 82. minuti z diagonalnim strelom poskusil Savić, a je strel ustavil vratar –, vendar pa sta vratarja ostala nepremagana.

Ljubljanska ekipa bo v Beleku igrala še eno pripravljalno tekmo, in sicer 12. februarja proti Lokomotivi iz Taškenta.

Vir: NK Olimpija (spletna stran)