CR7: Gole je najtežje zabijati v Serie A

Serie A 12. Mar 201914:03 > 14:05
Francesco Pecoraro/Getty Images

Napadalec Juventusa Cristiano Ronaldo razkriva, da je v Italiji zelo srečen in da niti malo ne pogreša Španije, kjer je v dresu Reala igral kar devet let.

Cristiano Ronaldo je pred začetkom sezone za 117 milijonov evrov prestopil iz Real Madrida v Juventus, portugalski zvezdnik pa je prepričan, da v bližnji prihodnosti ne bo zamenjal kluba.

Ne pogrešam ne Španije ne Portugalske. Stvari so, takšne kot so. Za sabo sem pustil veliko prijateljev in sijajen klub, ne pogrešam pa države, ker je tukaj vse enako. Prilagajanje ni bilo zahtevno. Vse je bilo zelo intenzivno, drugačno in zanimivo. Mislim, da sem se dobro znašel,” razlaga Ronaldo in nadaljuje:

Po mojem mnenju je v Italiji težje zabijati gole kot v Španiji. V La Ligi se igra bolj odprto, ekipe več tvegajo. V Italiji je v ospredju obramba in šele nato napad. V Španiji na večini tekem obe ekipi igrata odprto. Igral sem tudi v Angliji, a menim, da je v Serie A najtežje zabijati gole.

CR7 z življenjem daleč od doma nima težav.

Že od nekaj živim v tujini. Od doma sem že od 11 leta, zato nimam nobenih težav s prilagajanjem na novo državo. V Anglijo sem odšel pri 18-ih, v Madrid pri 25-ih, v Torino pa pri 33-ih,” zaključuje Portugalec.

Ronalda in Juventus v torek ob 21. uri čaka zahtevna naloga. Pred svojimi navijači bodo skušali na povratni tekmi osmine finala lige prvakov proti Atleticu nadoknaditi dva gola zaostanka s prve tekme (2:0). Jim bo uspelo?

Preverite, kaj je pred tekmo povedal Ronaldo.