Inter in Milan bosta skupaj gradila nov stadion!?

Serie A 27. Mar 20195:22 > 5:24
Emilio Andreoli/Getty Images

Po poročanju italijanskih medijev naj bi se Inter in Milan vse bolj oddaljevala od prenove San Sire. Še več skupaj naj bi se ta dva rivala zavzemala za izgradnjo novega skupnega stadiona.

Kot vemo v Italiji Milan in Inter prvenstvene in vse ostale domače tekme igrata na istem stadionu – San Siro. Slednji bo že kmalu (2026) praznoval okroglih 100. let obstoja. Stadion, ki sicer sprejme dobrih 80.000 gledalcev je seveda že dokaj star in nenazadnje tudi uničen.

Rivala iz Milana pa po poročanju italijanskih medijev ne kažeta interesa po obnovi San Sira. Še več oziroma še bolj boleče je dejstvo, da naj bi kar oba kluba skupaj razmišljala o povsem novem skupnem stadionu. Po pisanju medijev, naj bi bila vrednost novega objekta okoli 600 milijonov, stadion pa naj bi bil le nekaj sto metrov oddaljen od trenutnega doma obeh ekip.

“Inter in Milna delata skupaj. Pred nami je še veliko dela, vendar čas je pravi. Kmalu bomo mesto obvestili o našem skupnem interesu. To mesto si zasluži vrhunski stadion,” je za Gazzeto dello Sport dejal izvršni direktor Interja Alessandro Antonello.

Nov stadion v Milanu naj bi sprejel okoli 60.000 gledalcev. Obstaja pa tudi velika možnost, da bi kultni San Siro podrli.