Allegri: Ronaldo osvojil vse, pa je še vedno lačen zmag

Serie A 14. Maj 20196:38 > 6:41
Emilio Andreoli/Getty Images

Trener Juventusa Massimiliano Allegri je svojega prvega zvezdnika ekipe Cristiana Ronalda primerjal z Zlatanom Ibrahimovićem, ki trenutno dviguje prah v ligi MLS.

Massimiliano Allegri je Cristiana Ronalda primerjal z Zlatanom Ibrahimovičem in ocenil, da ju je neverjetna želja po usephu in zmagah popeljala do popolnosti v nogometu.

Ronaldo počasi končuje s svojo prvo sezono pri Juventusu, v katerega je prišel po devetih letih pri madridskem Realu. V črno-belem dresu je Ronaldo v vseh tekmovanjih letos dosegel 28 zadetkov. Z Juventusom je ubranil naslov v Italiji, a je ostal brez končnice Lige prvakov, potem ko jih je izločil Ajax.

Na drugi strani pa Allegri pozna Ibrahimovića še iz časov, ko sta sodelovala v Milanu. Ibra je v novi sezoni lige MLS v dresu Los Angeles Galaxyja odigral 10 tekem in dosegel devet zadetkov. 

Allegri pravi, da imata Ronaldo in Ibra veliko skupnega in to ju loči od ostalega nogometnega sveta.

“Mentalno je Ronaldo močnejši od vseh. Vsak dan si postavi cilje, ki jih želi doseči. Pomislite, da je igralec, ki je v svoji karieri osvojil vse in je star 34 še vedno lačen zmag. On je neverjeten. Neverjetno je motiviran in vsi bi se lahko učili od njega, jaz pa sem imel srečo, da lahko z njim vsak dan prišel na delo. Primer: na treningu igramo en proti drugemu in vsi se zabavajo, tudi on se, a le če zmaga. Zanj je zabava le zmaga. Tak je bil tudi Ibra. Vsak dan se je jezil zaradi kakšne slabe podaje. Rekel sem mu, da ne bi imeli takšnih težav, če bi bili vsi talentirani kot je on. Vedno morajo najboljši voditi. Moraš biti tudi dober človek, da slabši od tebe ne trpijo preveč. To je resnica,” je povedal trener Juventusa.