Ronaldo: Moje proslave golov so spontane in naravne

Serie A 6. Avg 201910:24 > 10:32
Thananuwat Srirasant/Getty Images

Cristiano Ronaldo ima že več let specifičen način proslavljanja zadetkov. Identično slavi zadetke v Realu in Juventusu, kot tudi v portugalski reprezentnanci. V pogovoru za soccer.com je razkril, kdaj je prvič na tam način proslavil dosežen zadetek.

Ko po strelu Cristiana Ronalda žoga konča v nasprotnikovi mreži, portugalski zvezdnik teče proti kotu, vzame zalet in v zraku naredi obrat ter pristane z iztegnjenimi rokami. Slavje, ki ga ne želi videti noben igralec nasprotnega moštva, je spontano nastalo že leta 2013.

Povezano

“Igrali smo proti Chelseaju v ZDA in ne vem točno, kako sem prišel do te proslave zadetka. Dal sem gol in to je prišlo iz mene. Bilo je povsem iskreno in naravno. Kasneje sem pogosto tako proslavil zadetek, zdaj to počnem pogosto. Videl sem, da je to navijačem všeč in zapomnil sem si to, zdaj pa nadaljujem s takšnimi proslavami,” je dejal portugalski zvezdnik.

To je bila tekma, ko je na klopi Chelseaja sedel Jose Mourinho, Real pa je v pripravljalnem obračunu takrat slavil s 3:0.

Ronaldo je v istem pogovoru dejal, da bi z veseljem zaigral skupaj s portugalsko nogometno legendo Eusebiem, s katerim sta si bila zelo blizu, vse do smrti Eusebia leta 2014.