"Denarja ne potrebujem več, rad bi pisal zgodovino."

Serie A 13. Avg 20193:44 > 3:46
Laurence Griffiths/Getty Images

Napadalec Juventusa Cristiano Ronaldo kljub svojim 34 letom vedno najde motiv, da ostane vrhunsko pripravljen.

Tullio M. Puglia/Getty Images

Ob klubskih lovorikah je portugalski reprezentant v svoji karieri osvojil še ogromno individualnih nagrad. Med njimi je najpomembnejših pet zlatih žog za najboljšega nogometaša na svetu

Vedno si želim z ekipo osvajati lovorike, saj je to edini način, da pridem tudi do nagrad za posameznike. To je posel, nogomet je moj vsakdan. Vsak dan se zbudimo in nato treniramo, da bi nekaj dosegli in ne samo zaslužili,” meni Ronaldo in dodaja: “Hvala bogu, denarja ne potrebujem več. Želim si, da bi bilo moje ime za vedno zapisano v nogometni zgodovini. To me najbolj motivira.” 

Ronaldo je lani zapustil Real Madrid in se za 117 milijonov evrov preselil k Juventusu. V prvi sezoni v Serie A je dosegel 21 golov. Pogodba s staro damo se mu izteče junija 2022.

Portugalec je z Manchester Unitedom osvojil ti naslove v Premier ligi in se enkrat veselil tudi v ligi prvakov. Z Realom je bil v La Ligi uspešen dvakrat, kar štirikrat pa se veselil naslova v ligi prvakov. Z Juventusom je v prvi sezoni osvojil italijansko Serie A in superpokal.