Ronaldo: Z Wengerjem sem se pogovarjal o Arsenalu

Serie A 23. Avg 201923:34 > 23:35
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Prvi zvezdnik Juventusa Cristiano Ronaldo je razkril, da je bil na začetku svoje kariere blizu tega, da se namesto v Manchester United preseli v vrste drugega angleškega velikana.

Cristiano Ronaldo je v Manchester United kot 18-letnik prišel leta 2003 iz Sportinga.

“Takrat sem se srečal z Arsenom Wengerjem in razmišljal sem o tem, da odidem v Arsenal. Bil sem v kontaktu s številnimi klubi. Pogovarjal sem se z Valencio, Barcelono, Real Madridom in Interjem,” je Portugalec razkril v intervjuju za “TVI” in nadaljeval: “Po prijateljski tekmi z Unitedom so stvari naenkrat postale resne. Pogovori so postali bolj intenzivni in na koncu sem podpisal pogodbo.”

Vse ostalo je zgodovina, kot radi rečemo ali zapišemo. Ronaldo je z rdečimi vragi trikrat slavil v Premier ligi, osvojil Ligo prvakov in bil v času svojega bivanja na Old Traffordu prvič izbran za najboljšega nogometaša na svetu.

Leta 2009 se je za takrat rekordnih 94 milijonov evrov preselil v madridski Real, v zadnjih dveh sezonah pa navdušuje navijače Juventusa. Ko je govora o prihodnosti, 34-letnik odgovarja: “Morda naslednje leto odidem v pokoj, čeprav bi lahko igral do 40 ali 41 leta. Ne vem še. Rad pravim: Uživaj v razgledu. Dobil sem poseben poklon in želim v njem še vedno uživati.”