Nedved: Dybala ni težava, Higuain med najboljšimi

Serie A 23. Avg 201922:41 > 22:44
Marco Rosi/Getty Images for Lega Serie A

Podpredsednik Juventusa in nekdanji češki reprezentant Pavel Nedved je pred začetkom nove sezone Serie A spregovoril o ciljih stare dame v novem tekmovalnem obdobju.

Pavel Nedved, ki je za staro damo nastopal med letoma 2001 in 2009, je poudaril, da prihajajoča sezona ni “prehodna” za ekipo Juventusa.

“Juve bo želel zmagati v naslednji sezoni, vodstvo kluba opravlja odlično delo pri sestavljanju ekipe. Ne samo, da smo dodali fantastične igralce, kot sta Demiral in Danilo, smo imeli tudi odlične prodaje, kot sta Joao Cancelo in Moise Kean. Tržišče se še vedno ne zapira in bomo izkoristili vsako priložnost, ki se nam pokaže, vendar smo brez dvoma zadovoljni s trenutno ekipo,” je dejal Nedved.

Nekdanji odlični igralec sredine igrišča se je dotaknil tudi dvojice Argentincev v ekipi iz Torina – Paula Dybale in Gonzala Higuaina.

“Dybala nikoli ne bo težava za nas. On je sijajen igralec in mi smo vedno presrečni, ker ga imamo. Trener ga uporablja kot lažno devetko in on je v tej vlogi izjemen. Higuain je eden od dveh ali treh najboljših napadalcev na svetu. Imel je odlične priprave in igra v sijajni formi,” je prepričan Čeh in spregooril tudi o končnih ciljih Juventusa v novem tekmovalnem obdobju: “Želimo zmagati v vsakem tekmovanju, v katerem nastopamo – Liga prvakov je naša želja, vendar ne obsesija.”

Juve sezono v Serie A začenja  soboto z gostovanjem pri Parmi.