Predsednik Milana: Juventus nam ni niti blizu

Serie A 24. Avg 201911:12 > 11:16
Twitter

Predsednik Milana Paolo Scaroni je izjavil, da Juventus kljub vsem uspehom ni niti blizu njegovemu klubu.

Čeprav je Juventus osemkrat zapored slavil v Serie A in ima v svojih vrstah enega od najboljših nogometašev vseh časov Cristiana Ronalda, ima Paolo Scaroni svoje videnje odnosa dveh največjih klubov italijanskega klubskega nogometa.

Milan je svetovni klub, Juventus pa je vseeno samo italijanski klub. Milan je bil sedemkrat prvak Evrope in, ko gledamo globalno popularnost, mu Juventus ni niti blizu. Mi prodajamo drese v Indoneziji na Tajskem in Braziliji, do takšne popularnosti pa prideš samo z zmago v Ligi prvakov. Juventusu to ni uspelo že zelo dolgo,” je bil na račun gorečih rivalov piker Scaroni in dodal: “Seveda, Juventus vsa čast za vse domače naslove. To je velik uspeh.”

Novinarje je zanimalo, kako Scaroni pojasnjuje padec Milana na evropski in tudi domači sceni: “Zelo enostavno, stvar je v denarju. Milan zasluži 200 milijonov evrov, Real Madrid pa 700, kar pomeni, da lahko Real kupi veliko boljše igralce kot mi. Ob tem moramo zgraditi nov stadion, moramo poiskati nove sponzorje in se še dodatno prebijati na svetovnem tržišču.”