Dvojna pomoč? Alexis le korak od Interja

Serie A 28. Avg 20190:20 > 0:21
Alex Livesey/Getty Images

Milanski nogometni klub Inter je dosegel dogovor z Manchester Unitedom o posoji čilenskega igralca Alexisa Sancheza, pri italijanskem moštvu pa čakajo le še uradno potrditev.

Inter je v poletnem prestopnem roku v svoje vrste že zvabil Romeluja Lukakuja, belgijskega napadalca pri Manchester Unitedu, ki ga je Inter odkupil za 74 milijonov funtov. Inter je odločen, da še pred koncem prestopnega roka, ki se zapre 2. septembra, novo sredino ponudijo še enemu napadalcu rdečih vragov – Alexisu Sanchezu.

Povezano

Težava pri prestopu Sancheza se je pojavila v dejstvu, da Inter ni pristal na možnost odkupa, ko posoja poteče po koncu sezone.

Čilenski nogometaš na teden zasluži okoli 400.000 funtov, česar si milanski klub trenutno ne more privoščiti, viri blizu obeh taborov pa pravijo, da bo celo United pokril del stroške posoje svojega nogometaša.

Sanchez je v United prišel pred 19 meseci iz Arsenala, v tem obdobju pa je dosegel le pet zadetkov na vsega 45 tekmah, V minuli sezoni je zadel le dvakrat, od tega le enkrat v Premier ligi.

Izkušeni napadalec je pred Arsenalom igral tudi za Barcelono, še prej pa je, med drugimi, nosil dres Udineseja in River Plata.