Milan je imel priložnost, da pripelje Buffona

Serie A 28. Jan 201712:08 > 12:23
Valerio Pennicino, Getty Images Sport

Legendarni italijanski vratar Gianluigi Buffon je z Juventusom, kamor je prišel iz Parme, osvojil ogromno lovorik. A njegova kariera bi lahko bila povsem drugačna, saj je na začetku svoje nogometne poti skoraj pristal v AC Milanu.

Lorenzo Buffon, sorodnik Gianluigija in prav tako nekdanji golman italijanske reprezentance, je povedal, da bi lahko bila kariera njegova mlajšega sorodnika povsem drugačna.

“Ko je bil še majhen fant, sem ga odpeljal v Milan, saj sem bil njihov skavt. V njem niso prepoznali talenta in ga niso želeli v svoji akademiji. Zdaj pa je najboljši na svetu,” je povedal 87-letni Lorenzo, ki je za Italijo branil na Svetovnem prvenstvu leta 1962 v Čilu.

Lorenzo je tudi legenda Milana, za katerega je med letoa 1949 in 1959 branil na 277 tekmah. Kasneje je branil tudi za Genovo, Inter in Fiorentino. Takrat je veljal za enega izmed najboljših golmanov svoje generacije, statusu zvezdništva pa je pripomogel tudi njegov zakon z igralko Edy Campagnoli.

“Buffon starejši” je dal nasvetu tudi mlademu vratarju Gianluigiju Donnarummi, trenutno prvemu vratarju Milana: “Donnarummi svetujem, da dela trdo in zavzeto. Všeč mi je, da mu niso glavna prioriteta spektakularne obrambe, v tem me spominja na Dino Zoffa. Zoff je bil ob Lavu Jašinu najboljši golman proti kateremu sem imel čast igrati.”