Kriza pri Napoliju, upor nogometašev, navijači besnijo!

Serie A 7. Nov 201918:11 > 18:25
Gett Images

Na jugu Italije vlada velika nervoza. Razmere v Napoliju namreč iz dneva v dan postajajo bolj zapletene in negotove.

Vprašanje v kakšnem stanju bo ekipa, ki jo vodi Carlo Ancelotti dočakala sobotno tekmo proti Genoii. Vse pa se je začelo s tem, ko je predsednik kluba Aurelio De Laurentiis po porazu proti Romi z 2:1 nogometaše poslal v v karanteno za teden dni. 

V tem času je ekipa v Ligi prvakov prišla do remija (1:1) proti Salzburgu. Nogometaši pa so ukazu prvega moža kluba uprli in samovoljno odšli domov. 

Današnji trening Napolija je bil prvi od začetka “upora”. Poleg klubskega osebja pa so bili na njem lahko prisotni zgolj navijači s sezonskimi vstopnicami. Trening pa je bil zaprt za medije. 

So pa mediji na Apeninskem polotoku v javnost posredovali informacijo, da je bil pobudnik upora Allan, ki je imel ključno vlogo pri tem, da so nogometaši po tekmi s Salzburgom odšli domov in ne v karanteno. Poleg Allana pa bi se znalo zgoditi, da bosta klub zapustila tudi Lorenzo Insigne in Jose Callejon

Navijači Napolija so na treningu žalili nogometaše. Prizanesli pa so zgolj Driesu Mertensu, ki je tudi pristopil do njih in se jim opravičil. 

Francesco Pecoraro/Getty Images

Nekateri navijači Napolija pa so šli še nekoliko dlje in nogometašem dejali, da jih bodo “uničili”, če v soboto ne bodo premagali Genoe.