Napoli: Igralci brez plač, naprodaj zvezdniki?

Serie A 23. Nov 201914:14 > 14:16
Francesco Pecoraro/Getty Images

Prvi mož Napolija Aurelio De Laurentiis se je po poročanju italijanskih medijev odločil, da bo igralcem kluba zamrznil in znižal plače za 25 odstotkov. Po uporu v slačilnici pa bo kot kaže sledila tudi prodaja največjih zvezdnikov.

Težavna situacija v vrstah Napolija traja že več tednov potem, ko so igralci po tekmi proti Salzburgu namesto v karanteno, ki jo je odredil Aurelio De Laurentiis, odšli domov. Predsednik kluba je tudi prepovedal izjave za javnost zato ne nogometaši in ne glavni trener Carlo Ancelotti niso uspeli razkriti svoje plati zgodbe. 

De Laurentiis je napovedal ostre sankcije. Številni italijanski mediji pa poročajo, da s stanjem v slačilnici ni zadovoljen. V soboto so tako mediji sporočili, da za mesec oktober nogometaši ne bodo prejeli plač. Pred tem pa je prvi mož Napolija tudi napovedal, da jih bo znižal za 25 odstotkov. Zaradi tega naj igrali klub tožili. Že so tudi odšli po pravni nasvet. 

Pri Napoliju bi se lahko zgodilo, da bodo dodatno kaznovani Kalidou Koulibaly, Allan, Lorenzo Insigne, Dries Mertens in Jose Callejon. Nekateri izmed naštetih bi lahko lahko našli novega delodajalca naslednje poletje. Ker pa se Mertensu in Callejonu pogodba izteče naslednje poletje bi lahko klub oba prodal že v mesecu januarju. Tudi Ancelotti ni varen pred odpovedjo. Kot možna (začasna) zamenjava zanj pa se omenja Gennaro Gattuso.