Atalanta ponižala Milan, dve mojstrovini Iličiča

Serie A 22. Dec 201914:22 > 14:27
Twitter

Milan je na uvodni nedeljski tekmi v Serie A v okviru 17. kroga doma povsem ponižal ekipo Milana in jo razbil s kar 5:0. Ob zmagi je zablestel tudi Josip Iličič, ki se je izkazal z dvema prekrasnima zadetkoma in asistenco.

Ena zanimivejših tekem 17. kroga v Serie A je bila odigrana danes zgodaj popoldne, kjer je Atalanta na svojem stadionu v Bergamu pričakala Milan, ki je v zadnjem obdobju vendarle v nekoliko boljši formi.

Atalanta je pred domačimi gledalci prikazala izjemno predstavo in v žep pospravila Milan, ki ga je ugnala s kar 5:0. Edini zadetek je v prvem polčasu padel v 10. minuti, ko je po podaji Josipa Iličiča zadel Alejandro Gomez.

V drugem polčasu pa se je domačim odprlo še nekoliko bolj. V 61. minuti je na 2:0 povišal Mario Pašalič. Samo dve minuti pozneje pa je na svoj račun prišel tudi naš nogometaš Iličič, ki je povišal na 3:0. Poteza tekme pa je Slovencu uspela v 72. minuti, ko je z velike oddaljenosti zabil pravi evrogol.

Končni rezultat tekme pa je v 84. minuti postavil Luis Muriel. Atalanta je proti vratom Milan med drugim sprožila kar 12 strelov, ki so leteli neposredno v okvir, med tem, ko Milan ni zmogel strela proti domačim vratom v okvir.

Atalanta se je z zmago dvignila na 5. mesto v Serie A in na najlepši možen način zaključila z letom 2019.