Marko Janković zapušča SPAL

Serie A 16. Jan 202017:05 > 17:12
FSCG

Nekdanji član Maribora in črnogorski reprezentant Marko Janković se poslavlja od SPAL-a. Novico je potrdil športni direktor kluba Davide Vagnati.

Najbolj obžalujem to, da Marko ni pokazal kvalitete, ki jo premore. Zdi se, da ga je strah prevzeti odgovornost. Gre za nogometaša, ki mora odločati tekme, ki mora igrati, pri nas pa je počel samo tiste enostavne stvari. To ni tisto, kar ga odlikuje, zato je zanj najbolje, da gre v klub, kjer bo igral in si povrnil samozavest,” je za TuttoMercatoWeb povedal Vagnati.

Janković je SPAL okrepil pred dobrim letom, ko ga je Partizan prodal za 1,8 milijona evrov. Nekdanji član aktualnih slovenskih prvakov je v tej sezoni v Serie A odigral le 111 minut.

Trenutno nismo srečni mi, nesrečen pa je tudi on, ker ni pokazal vsega, kar zmore. Mora iti v okolje, kjer bo lahko našel kontiuniteto. Zaenkrat ne izključujemo možnost posoje. Imamo ponudbe iz Italije in tujine. Trenutno je najbolj konkretno ponudbo predstavil Ascoli, za Jankovića pa se zanima še veliko klubov iz Serie B,” dodaja Vagnati.

Vagnati je z zgornjima izjavama razkril stališče strokovnega štaba SPAL-a, zdaj pa je na potezi Janković, ki se mora odločiti, ali bo odšel na posojo ali pa se dokončno poslovil od člana italijanske Serie A.