Napoli doma z dobro predstavo premagal Juventus

Serie A 26. Jan 202022:30 > 22:39
Paolo Bruno, Getty Images Sport

Na zdnji tekmi 21. kroga v Serie A je Napoli pred domačimi gledalci prišel do zaslužene zmage proti Juventusu, ki so ga Neapeljčani na krilih učinkovitega drugega polčasa ugnali z 2:1.

Kljub temu, da sta Inter in Lazio danes osvojila samo točko sta se na vrhu lestvice Serie A približala Juventusu, ki je v Neaplju doživel boleč poraz proti Napoliju z 2:1.

V prvem polčasu gledalci zadetkov sicer niso videli, a so bili predvsem domači privrženci lahko zadovoljni s tem kar so na igrišču pokazali njihovi varovanci. Bili so namreč veliko boljši nasprotnik od danes bledega Juventusa.

V drugem polčasu so domači povedli v 63. minuti, ko je po odbiti žogi do neoviranega strela prišel Piotr Zielinski. Stara dama je v nadaljevanju svoje moči usmerila v napad, vendar neuspešno. Domači so prednost v 86. minuti še povišali na 2:0, uspešen je bil Lorenzo Insigne. Samo nekaj trenutkov pozneje je upanje na točko gostom vlil Cristiano Ronaldo, ki je v 90. minuti izkoristil veliko napako domače obrambe, a se rezultat v nadaljevanju srečanje ni več spremenil.

V poznem popoldanskem derbiju Rima sta se Roma in Lazio razšla brez zmagovalca z rezultatom 1:1.