Pri Stari dami obupani: Se bo vrnil Allegri?

Serie A 10. Feb 202012:58 > 13:23
Tullio M. Puglia, Getty Images Sport

Juventus je pred začetkom sezone zamenjal trenerja. Toda zdi se, da zamenjava ni prinesla želenega rezultata. Ne zdi se da, bi Juventus pod vodstvom Sarrija napravil korak naprej. Še več, grozi jim, da bodo izgubili tudi tisto, kar so pridobili pod Allegrijem,

V Juventusu trenerjem vsekakor ni lahko. To je nenazadnje na svoji koži občutil tudi Massimilano Allegri. Je tretji najtrofejnejši trener v zgodovini kluba – za Marcellom Lippijem in Giovannijem Trapattonijem. Lippi je osvojil 13 lovorik, Trapattoni 14, Allegri pa se je ustavil pri 11-ih. Razlika je v tem, da je Allegri na klopi Stare dame preživel najmanj časa od ostalih dveh velikih nogometnih imen. Za primerjavo, Allegri je v petih sezonah tudi petkrat osvojil Serie A, Lippi je za pet naslovov državnih prvakov potreboval osem sezon, Trappatoni pa je šest naslovov prvaka v Serie A osvojil v 13 sezonah. 

Toda oba (Lippi in Trappatoni) sta osvojila Pokal/Ligo prvakov. Allegriju pa je ta dosežek manjkal pa čeprav je Juventus pod njegovim vodstvom dvakrat zaigral v finalu. In prav ta podatek je nenazadnje veliko pripomogel, da se je moral zdaj 52-letnega Italijan posloviti. Velja pa tudi omeniti, da je Juventus pod njegovim vodstvom vse bolj izgubljal na igri. Zato so vodili v Torinu na mesto glavnega trenerja pripeljali Maurizija Sarrija toda za sprememba zaenkrat ni prinesle želenega rezultata. Juventus je v prvenstvu s težavami na prvem mestu v prvenstvu toda točkovno izenačen z Interjem, ki je drugi ter zgolj s točko prednosti pred tretjeuvrščenim Laziem. Za Juventus tako obstaja povsem realna možnost, da na koncu sezone ne bi osvojil naslova prvaka, ki ga je osvojil v zadnjih osmih letih. 

Če Stara dama ostane brez naslova prvaka potem je jasno, da bo to za klub iz Torina velik neuspeh. Vse pogosteje se zato pojavljajo govorice, da v kolikor trend rezultatov ne bi šel navzgor in Juventus ostane brez naslova v Serie A in Ligi prvakov sledi menjava trenerja. Mnogi v klubu po poročanju italijanskega časnika La Repubblica kot idealno rešitev za nastalo situacijo vidijo v Massimilanu Allegriju.

Takšen scenarij pri Juventusu ni novost. Povratnika v preteklosti sta bila tudi Trappatoni in Lippi. Oba sta v svojem drugem mandatu tudi osvajala lovorike in zato lahko rečemo, da bi takšen scenarij zagotovo prinesel pozitivne rezultate. Poleg omenjenih dveh je drugo priložnost dobil tudi Carlo Parola in tudi on je v tem primeru prišel do lovorik. Očitno je, da v Torinu obstajajo ljudje, ki so mnenja, da Allegri pri Juventusu ni še rekel zadnje.