Torkov sestanek utegne začasno prekiniti Serie A

Serie A 8. Mar 202015:35 > 15:50
Getty Images/Gabriele Maltinti

V Italiji je izbruh epidemije koronavirusa najhujši, okuženih je bilo že 5883 oseb, kar 233 jih je zaradi tega umrlo, 589 se jih je že pozdravilo. Odpovedane so prireditve, konceri, nastradal je tudi šport.

Danes bi se morale v Italiji tri tekme začeti ob pol enih popoldne, a so se igralci vseh ekip vrnili v slačilnice ter čakali na končno odločitev.Srečanje Parme in SPAL-a (0-1) se je že odigralo, tekmi Milan – Genoa ter Sampdoria – Verona pa prav zdaj potekata.

Predsednik sindikata igralcev prve lige, nekdanji nogometaš Damiano Tomassi, je danes zjutraj pisal na italijansko zvezo (FICG) ter italijansko vlado, da je v tem trenutko najpomembnejše zdravje in da bi se morala liga prekiniti, dokler se epidemija ne umiri.

Takšno odločitev je danes javno pozdravil minister za šport Vincenzo Spadafora, ki pravi, da je to v danem trenutku edina smiselna poteza. Glede na to, da se sindikat in vlada strinjata, je sedaj usoda Serie A le pe v rokah nogometne zveze. O nadaljnih ukrepih se bodo tri strani pogovorile na torkovem sestanku po koncu tekočega kroga.

Preostale tekme, torej današnji Udinese – Fiorentina, Juventus -. Inter in jutrišnja med Sassuolom ter Brescio bodo torej odigrane, a pred praznimi tribunami. No, tudi to se utegne spremeniti, ker naj bi sindikat nogometašev na čelu s Tomassijem že danes pozival k bojkotu srečanj.