Pri Juventusu razmišljajo tudi o prodaji Ronalda!

Serie A 31. Mar 202011:26 > 11:31
Getty Images/Yifan Ding

Finančna kriza zaradi epidemije koronavirusa, ki bo prizadela prav vse nogometne klube, bo Juventus morebiti prisilila v nepričakovano potezo. Kot kaže se lahko v iskanju možnosti za krčenje stroškov pripeti celo nekaj povsem nepričakovanega - prodaja Cristiana Ronalda.

Italijanski mediji pišejo, da bo pogodba Cristiana Ronalda prva, ki jo bo Juventus skušal racionalizirati. To ne čudi, saj Portugalec na leto po odštetem davku zasluži kar 31 milijonov evrov. V ta znesek niso všteti bonusi in premije. Ronalda na staro damo veže še dveletna pogodba, klubsko vodstvo pa že pripravlja različne scenarije, po katerih bi se odrešili njegovih visokih prejemkov.

Najprej bodo jasno skušali s svojim prvim zvezdnikom podpisati novo, a za klub veliko bolj ugodno pogodbo. Če v tej nameri ne bodo uspeli, pa so Ronalda pripravljeni tudi prodati. Juventus bi se zadovoljil z odškodnino v višini 75 milijonov evrov.

Jasno morajo biti pri Juventusu pripravljeno na možnost, da Ronaldo zavrne oba scenarija in ostane v klubu ter prejema trenutno plačo. S tem bi se sicer skrhali odnosi z upravo in najverjetneje tudi navijači, pod vprašajem pa bi bila tudi njegova minutaža. Predvsem to zadnje bi Ronalda najbolj prizadelo, saj vsi vemo, da je Portugalec obseden z igranjem in podiranjem rekordov ter zbiranjem lovorik. Prav zaradi tega je malo verjetno, da bi Ronaldo ostal v Juventusu samo zaradi plače in se znašel na tribuni. Konec koncev CR7 ni Gareth Bale, ki za ceno visokih prihodkov uživa tudi v neigranju nogometa in se zabava z golfom.

Dejstvo, da je Ronaldova plača v kriznih časih za Juventus previsoka, razkriva tudi podatek, da je na plačni lestvici za njim branilec Matthijs de Ligt, ki pa v primerjavi z Ronaldom na sezono zasluži “le” 7,5 milijona evrov.