Pokadil škatlico Marlboro, Gadafija zalagal z žganjem

Serie A 4. Apr 202016:29 > 16:35
Alessandro Iotti / GRAZIA NERI Mandatory Credit: Allsport UK/ALLSPORT

Legendarni nogometaš Brescie in Piacenze Dario Hubner je bil eden od najpriljubljenejših nogometašev na prelomu 21. stoletja, hkrati pa tudi znan po svojih ne ravno športnih navadah izven nogometnih igrišč.

Povezano

“Spominjam se, ko smo bili v karanteni pred tekmo, mi je oče prinesel domače žganje (grappo, op.p.) in Malboro cigarete. Spomnijam se, da smo imeli klubske prostor v bližini Trsta, tako da je moj oče lahko prišel in me oskrbel. Spominjam se, da sem žganje enkrat dal tudi soigralcu Al Sadiju Gadafiju,” je razkril Dario Hubner.

Al Sadi Gadafi je sin nekdanjega libijskega predsednika Moamerja Gadafija, ki je v sezoni 2003/04 skupaj s Hubnerjem igral za Perugio, bil pa je tudi član libijske reprezentance. “Spomnim se, da sem enkrat dal steklenico zelo močnega žganja Gadafiju. Naslednji dan je zamudil na trening. Mislil sem, da je bilo zaradi pijače, da mu ni bilo dobro. Toda on je po treningu prišel do mene in dejal: ‘Mister Hubner, zelo dobro, grazi’e,” je dodal napadalec iz Muggie.

“Pokadil sem 20 do 25 cigaret Marlboro dnevno. Trenerji so to vedeli, vendar mi niso preprečili, da pijem in kadim, dokler sem dobro igral. Šport mi je reševal zdravje, šele prejšnje leto sem prenehal kaditi,” je dodal legendarni Hubner.

Italijan bo kmalu dopolnil 53-let, na igriščih pa je navduševal med letoma 1987 in 2011. Najlepša leta je preživel pri Ceseni, Brescii in Piacenzi, v sezoni 2001/02 je bil skupaj z Davidom Trezeguetom najboljši strelec Serie A (24 zadetkov), v sezoni 1995/96 je bil tudi kralj strelcev v Serie B (22 zadetkov).