Lukaku: Ne nameravam se vrniti v Anglijo

Serie A 19. Apr 202017:52 > 17:59
Emilio Andreoli/Getty Images

Najboljši strelec v zgodovini belgijske reprezentance Romelu Lukaku priznava, da se ne namerava vrniti v Premier ligo. Robostni napadalec ni izključil možnosti, da v prihodnosti zaigra v ligi MLS ali pa za Anderlecht. .

Lukaku je na začetku letošnje sezone iz Manchester Uniteda prestopil k milanskemu Interju. V Premier ligi je poleg Uniteda igral še za Chelsea, WBA in Everton. Na 252-ih tekmah je dosegel kar 113 golov. Kljub temu, se Belgijec ne namerava vrniti na Otok.

Ne verjamem, da se bom vrnil v Anglijo, a moram poudariti, da sem zelo užival, ko sem nosil dres Evertona,” je dejal Lukaku.

Lukaku je dal jasno vedeti, da bo morda zaigral v ZDA. Kariero pa si želi, po vzoru Vincenta Kompanyja, zaključiti v matičnem Anderlechtu.

Dotaknil se je tudi stanja v njegovem trenutnem moštvu:

Conte zna najbolje motivirati ekipo. Ko smo proti Milanu izgubljali z 2:0, se ni drl na nas, ampak nam je mirno razložil kaj moramo delati na igrišču. Nato smo našli pot in prišli do zmage,” je dejal Belgijec, ki je za reprezentanco zbral 84 nastopov in dosegel 52 golov.