Mancini: Inter se lahko vrne v boj za naslov

Serie A 30. Maj 202015:12 > 15:14
Claudio Villa/Getty Images

Selektor italijanske nogometne reprezentance meni, da ima v zadnjih enajstih krogih Serie A ob Juventusu in Laziu možnosti za naslov tudi Inter. Dodaja, da prednosti domačega terena ne bo.

Sredi tedna so končno odločili, da se Serie A nadaljuje 20. junija. Pred tem boste na naših programih lahko uživali v zaključku italijanskega pokala, ki se bo končal 17. junija. Roberto Mancini meni, da se bodo v prvenstvu za naslov borile tri ekipe.

“Lazio in Juve se bosta borila do konca, toda v Bundesligi vidimo, da je izginila prednost domačega igrišča. Ko to vzamemo v obzir, mislim, da Inter ima možnost, da se vrne v boj za naslov. Morda bomo videli tudi nekatera presenečenja, toda Juventus je največji favorit, ker ima največjo ekipo in lahko rotira,” meni selektor azzurov.

“Vsi trenerji bodo imeli iste težave, ker so igralci trenirali doma dva meseca in se ne bo lahko vrniti v formo. Tempo Bundeslige je počasen v primerjavi z običajnim sistemom in mislim, da bo tako povsod. V Italiji bo zelo težko igrati nogomet v juliju,” je dodal Mancini.

Na lestvici Serie A vodi Juventus, ki ima točko prednosti pred Lazijem, Inter zaostaja devet točk.