Iličić letos ne bo več igral v evropski ligi

Nogomet 3. Feb 202220:24 > 20:34
Josip Iličić. FOTO: Guliverimages.

Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić letos ne bo več igral v evropski ligi. Italijanska Atalanta slovenskega nogometaša namreč ni uvrstila na seznam Evropske nogometne zveze za igranje v nadaljevanju evropske lige, je poročala italijanska La Gazzetta. Je pa na seznamu zadnja okrepitev Italijanov mladi Romun Valentin Mihaila.

Kot je pojasnil trener Bergamčanov Gian Piero Gasperini, v klubu ne vedo, kdaj se bo Iličić vrnil na nogometna igrišča. “Njegova glava je kot džungla. Gre za zelo osebno in občutljivo stvar,” je Gasperini dejal januarja po tekmi Lazia in Atalante.

Tako v Italiji kot Evropi lahko klub za igranje registrira 25 igralcev, pri čemer Mihaila v Italiji spada še pod kategorijo mladincev, teh je lahko v klubu neomejeno število, medtem ko se nogometaš v evropskih tekmovanjih za mladinca šteje, če je mlajši od 21 let in vsaj dve leti igra za klub, ki ga predstavlja. Mihaila, ki ga je Atalanti do konca sezone posodil drugoligaš Parma, je sicer ravno v četrtek praznoval 22. rojstni dan.

Komentari

Vaš komentar