Madridčani napadajo zvezdnika milanskega Interja

Nogomet 17. Maj 202119:05 > 19:05
Lautaro Martinez, trenutno tržno najbolj vreden nogometaš Interja. FOTO: Guliverimages.

Oba madridska nogometna velikana, Atletico in Real Madrid, naj bi si v svojih vrstah želela Argentinca Lautara Martineza, za katerim je sijajna sezona v majici Interja. Milančani si medtem prizadevajo, da bi z njim podpisali novo pogodbo.

Lautaro Martinez je ob naslovu italijanskega prvak,a ki so si ga po enajstih letih čakanja priborili pri milanskem Interju Samirja Handanovića, odigral pomembno vlogo. V 37 prvenstvenih tekmah je zbral 16 golov in pristavil še devet asistenc.

Ni skrivnost, da bi si Argentinca želeli številni velikani. Dolgo časa se je govorilo, da bo odšel k rojaku Lionelu Messiju v Barcelono, a so se govorice o selitvi v Katalonijo v zadnjih mesecih ohladile, kar pa ne pomeni, da Martinez v naslednji sezoni morebiti ne bo igral v Španiji.

Zanj naj bi se resno ogreli pri Atleticu Jana Oblaka in Real Madridu, pri katerem so vrgli trnek v smeri Milana in preverjajo utrip v Argentinčevem taboru. Madridska velikana skušata izkoristiti ne najboljše finančno stanje v blagajni Interja, pri katerem nimajo na voljo prav veliko denarja, da bi izboljšali pogodbo Martineza.

Triindvajsetletni argentinski napadalec, ki ima pogodbo z Interjem do leta 2023, si bojda želi občutnega izboljšanja plače. Po novem bi rad na leto zaslužil sedem milijonov evrov, kar predstavlja občutno povišico. Trenutno namreč na leto v žep pospravi 4,5 milijona evrov.

Pogovori z Interjem naj bi že stekli, a se Milančani z Argentincem še niso uspeli dogovoriti. Se lahko zgodi, da bo zdaj, ko sta se v lov nanj bojda podala še Atletico in Real, zgodi, da se Inter in Martinez sploh ne bosta dogovorila? Navijači Interja se bojijo, da je odgovor pritrdilen.

Martinez je v Inter prišel leta 2018 iz argentinskega Racinga, ko so Milančani zanj odšteli 25 milijonov evrov. V 131 nastopih v vseh tekmovanjih je do zdaj za Inter dosegel 48 golov, prispeval pa še 19 asistenc.