Med vodilnimi Torina žaljivke, grožnje in celo pretep

Nogomet 28. Jul 202213:13 0 komentarjev
Predsednik kluba FC Torino, Urbano Cairo in trener Ivan Jurić; Foto: Guliverimage

Pri italijanskem nogometnem prvoligašu Torinu očitno vre. Amaterski videoposnetki, ki so zaokrožili po spletu, kažejo, kako je pred hotelom v avstrijskem Waidringu, kjer je ekipa na pripravah, zavrelo med direktorjem kluba Davidejem Vagnatijem in hrvaškim trenerjem Ivanom Jurićem, menedžer Marco Pellegri pa ju je skušal ločiti.

V videu je vidna in slišna predvsem agresivnost Vagnatija, ki ob agresivnem pristopu ni skoparil z vrsto psovk. Ko se osebe umaknejo vidnemu polju kamere, pa je slišati tudi večkrat krik “av”.

Časnik La Stampa danes piše, da je bilo med Jurićem in Vagnatijem vedno napeto. Slednji naj bi bil tesen sodelavec predsednika kluba Urbana Caira. Tokrat pa naj bi bil razlog za spor prav to, da naj bi šel Jurić na pogovor k predsedniku, direktor kluba pa o tem ni bil obveščen. Jurić naj bi se pri predsedniku pritožil, ker v ekipo še ni dobil okrepitev, ki jih potrebuje za uspešno igranje.

Kakšen je bil razplet, ni povsem jasno. Vagnati je povedal, da sta se na koncu s trenerjem sporazumela. “Objela sva se. Jurić je velik trener,” so ga povzeli mediji.

Tudi kakšne bodo posledice, je v tem trenutku nejasno, nekateri mediji na Apeninskem polotoku pa pravijo, da gre v ekipi za pravo živčno vojno, ki je posledica 10. mesta v lanskem prvenstvu.