Mourinho po debaklu z besednimi puščicami nad novinarje

Nogomet 5. Dec 20219:13 > 11:57
Foto: guliverimage

Nogometaši Rome so na včerajšnjem derbiju gladko izgubili proti milanskem Interju. Tekma je bila seveda nekaj posebnega za Joseja Mourinha, ki se je pred desetletjem s črno-modrimi veselil velikega nogometnega trojčka (Lige prvakov, prvenstva in pokala), tokrat pa je tekmo končal z dolgim nosom. Na novinarski konferenci je sloviti Portugalec takoj svoje povedal tudi novinarjem.

Vaša služba je precej lažja od naše, zato ste tudi slabše plačani,” je na prvo novinarsko vprašanje po tekmi odgovoril Jose Mourinho. Kar je, čeprav je izjava precej izven konteksta, pravzaprav res.

#related-news_0

Za Mourinha je bila tekma proti nekdanjem klubu sicer prava nočna mora. Inter je z zadetki Denzela Dumfriesa (prvi zadetek za Inter), Edina Džeka (zadel je proti svojem nekdanjem klubu) in Hakana Çalhanoğluja (zadel je neposredno iz kota) že do polčasa vodil s 3:0. S takšno razliko sicer ob odmoru doslej ni vodilo še nobeno moštvo proti ekipi Joseja Mourinha.

Roma je trenutno na petem mestu Serie A, a jo lahko že danes prehiti kar nekaj ekip. Med drugim se lahko s sinovi volkulje znova točkovno izenači Lazio, ki je v zadnjih dveh sezonah končal pred velikimi mestnimi rivali.