Sharp z bele točke Sheffieldu prinesel prvo zmago

Nogomet 12. Jan 202121:48 > 21:57
REUTERS/Molly Darlington
REUTERS/Molly Darlington

Šele v 18. krogu Premier lige je Sheffield United prišel do prve zmage. Na domačem Branal Lane so proti Newcastlu slavili z 1:0. Odločilni gol je dosegel izkušeni Billy Sharp.

Na pričakovani trdi tekmi sta bila dva prelomna trenutka. In oba sta bila posledica neumnosti igralcev Newcastla. Najprej je v 45. minuti Ryan Fraser storil oster prekršek na mestu kjer ni bilo nevarno. Zaradi tega je prejel drugi rumeni karton, zgolj tri minute prej je prejel svojega prvega in posledično je moral zapustiti zelenico.

Srake so v drugem polčasu igrale z nogometašem manj, kar so domači izkoristili in vse napore usmerili v napad. Čeprav so imeli več odličnih priložnosti je na vratih blestel Karl Darlow. V 71. minuti pa je Billy Sharp “prisilil” Fernandeza, da je igral z roko v kazenskem prostoru. Najprej je glavni sodnik pustil, da se igra nadaljuje potem pa so po pregledu VAR dosodili enajstmetrovko domačim. Sharp je bil z bele točke natančen in je tako svoji ekipi prvič v letošnji sezoni prinesel vse tri točke.

Newcastle je v nadaljevanju prevzel pobudi, a razen dobre poizkusa z glavo s strani Wilsona prave nevarnosti za vrata Sheffielda ni bilo.

Po tej zmagi je Sheffield še vedno na zadnjem mestu lestvice. Tri več ima WBA, devet več Brighton, ki je prvi nad cono izpada. Newcastle na 15. mestu in pri 19 točkah.

Komentari

Vaš komentar