Slovenskega sodnika doletela posebna čast

Liga Europa 11. Maj 202217:44 0 komentarjev
DPA/J'rgen Fromme
Slavko Vinčić bo sodil na stadionu Diega Maradone v Neaplju. FOTO: DPA/J'rgen Fromme

Sodniška komisija Evropske nogometne zveze je določila sodnike za finalne obračune v ligi prvakov, evropski ligi in konferenčni ligi. Posebna čast je doletela tudi Slovenca Slavka Vinčića, ki bo 18. maja sodil finale evropske lige med Eintrachtom in Glasgow Rangers.

Dvainštiridesetletnemu Vinčiću bosta na tekmi drugorazrednega evropskega tekmovanja, ki ga letos gosti stadion Ramona Sancheza-Pizjuana v Sevilli, na igrišču pomagala rojaka Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, medtem ko je bil za četrtega sodnika imenovan Srb Srđjan Jovanović.

Slovenija bo imela na tekmi svojega predstavnika tudi v sobi za VAR, kjer bo sedel Jure Praprotnik, družbo v njej pa mu bodo delali še Nizozemec Paulus van Boekel in Španca Alejandro Hernandez Hernandez ter Roberto Diaz Perez del Palomar.

Finale lige prvakov, v katerem se bosta 28. maja pomerila Liverpool in Real Madrid, bo sicer letos sodila francoska trojka s Clementom Turpinom na čelu, v finalu konferenčne lige tri dni pred tem pa bo za red na igrišču med nogometaši Rome in Feyenorda skrbel Romun Istvan Kovacs.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!