Slovenski večer v prvi grški ligi

Nogomet 28. Avg 202222:53 0 komentarjev
Andraž Šporar pri Panathinaikosu preživlja nove lepe trenutke kariere. FOTO: Guliverimages.

Nedeljski večer je v prvi grški ligi minil v znamenju slovenskih nogometašev. Jasmin Kurtić je zadel pri zmagi Paoka, Andraž Šporar pa je dočakal svoj grški prvenec v majici Panathinaikosa. Po prvih dveh krogih sta oba kluba z maksimalnim izkupičkom na vrhu lestvice.

Panathinaikos je danes v gosteh z 2:0 premagal OFI, prvi gol v svojem drugem nastopu v grški ligi pa je zabil Andraž Šporar, ki je v 33. minuti postavil končni izid. Igral je do 76. minute.

To je bil Šporarjev drugi gol za Panathinaikos v četrtem nastopu. Enkrat je zadel v Evropi, iz katere pa je Panathinaikos že izpadel.

Svoj delež k novi zmagi Panathinaikosa, ki je po dveh krogih s šestimi točkami na vrhu lestvice, sta prispevala tudi Adam Gnezda Čerin, ki je igral vso tekmo, in Benjamin Verbič, ki je na igrišče prišel v 86. minuti.

Kurtić do prvega gola v novi sezoni

Prvi gol sezone je pri Paoku dočakal tudi Jasmin Kurtić, ki je bil poleti blizu odhoda iz Grčije, zdaj pa kaže, da bo tam ostal.

Paok je doma z 2:1 odpravil Atromitos, v vodstvo pa ga je v 12. minuti popeljal prav izkušeni slovenski reprezentant, ki je zadel z enajstih metrov.

Kurtić, ki je v prejšnji sezoni v prvi grški ligi dosegel kar 15 golov, je bil na igrišču sicer do 80. minute. Ko je odšel na klop, je Paok vodil z 1:0. Pozneje so gostje prišli do izenačenja, domači nogometaši pa so do polnega izkupička prišli z golom v 94. minuti.

Tudi Paok je po dveh tekmah pri maksimalnem izkupičku in skupaj s Panathinaikosom na vrhu lestvice. Z zmago na jutrišnjem gostovanju pri Asterasu Tripolisu se jima lahko na vrhu priključi Olympiakos.