“Bilo bi lepo, če bi se nas Slovenci bali”

Euro2024 19. Jun 202418:00 1 komentar
Aleksandar Mitrović
FOTO: Guliverimage

Pred jutrišnjim srečanjem drugega kroga skupine C med Slovenijo in Srbijo je pred mikrofone stopil srbski napadalec Aleksandar Mitrović. Visokorasli napadalec Al-Hilala je spregovoril o tem, kaj pričakuje od tekme vseh tekem.

Srbske novinarje je zanimalo, kaj je največji “plus” slovenske reprezentance.

“Timska igra, kompaktna igra, to je njihova največja odlika. Mislim, da so proti Dancem pokazali dva povsem različna polčasa. V drugem delu so bili bolj napadalni. Benjamin Šeško in Andraž Šporar sta čisto vsak trenutek zelo nevarna za gol. Mislim, da ne bo presenečenj z nobene strani, saj se poznamo iz lige narodov,” je dejal dobrodušni “Mitrogol”.

“Bilo bi lepo, da se nas Slovenci bojijo. Dvakrat sem igral proti njim, v obeh tekmah smo bili boljši. Vsekakor so zdaj drugačne okoliščine. Oboji bomo drugače vstopili v tekmo,” se preteklih obračunov spominja napadalec arabskega Al Hilala.

Euro 2024: Serbia - England
FOTO: Guliverimage

“Če bi bilo po moje, bi vseh 90 minut tekme preživel v kazenskem prostoru, tam se počutim najbolj lagodno. Mi pa ne predstavlja nikakršne težave sodelovati tudi v obrambnih nalogah. Mislim, da bom tokrat bliže ‘šestnajstercu’ in upam, da bomo pomaknjeni bliže golu,” je dejal Mitrović.

O čem je še govoril Aleksandar Mitrović:

O slovenskih minusih:

Ne bi govoril o slabih točkah slovenske reprezentance. Vsaka ekipa ima neke pomanjkljivosti, ki jih bomo skušali izkoristiti, toda tega vam ne bom zaupal.

O spominih iz otroštva:

Tekma iz leta 2000 je eden izmed mojih prvih spominov iz otroštva. To je bila verjetno prva točka življenja, ko sem dobil interes za nogomet. Šli smo od pekla do raja. Spomnim se golov Save Miloševića, mi pa tekma prikliče lepe spomine. Upam, da bomo jutri mi tisti, ki bomo proslavljali in nekaterim otrokom ustvarili takšne spomine, kot jih jaz pomnim s tiste v Belgiji.

O izvajanju enajstmetrovk:

To je stvar nas igralcev. Do zdaj je bil Dušan Tadić prvi izvajalec, jaz drugi, toda potrebno ga je najprej dobiti in ga potem zadeti. (op. a.: selektor Dragan Stojković je tu zabrundal, da ga mora sodnik najprej zapiskati).

Mitrović proti Angliji
FOTO: Guliverimage

O nervozi:

To so tekme, za katere živimo. Ko ste igralec, vse gledate s svojega zornega kota. Če bi proti Angležem vodili, verjetno ne bi bil živčen. Ekipa je pred vsakim posameznikom, tako je tudi pri nas. Kdorkoli bo jutri pritekel na igrišče, sem zanj prepričan, da bo dal od sebe vse in še več.

Do 30.000 navijačev v Münchnu, kolikor jih pričakujejo, bi bila največja odisejada srbskih navijačev v novejši zgodovini športa te države.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje