Srbski selektor Keku razkril najpomembnejšo informacijo

Euro2024 19. Jun 202416:17 1 komentar
Piksi Stojković
Foto: Profimedia

V popoldnevu pred tekmo s Slovenijo je pred predstavnike sedme sile stopil srbski selektor Dragan 'Piksi' Stojković.

Odštevanje do tekme med Slovenijo in Srbijo v Münchnu se je začelo. Do zgodovinske tekme naše izbrane vrste nas loči še manj kot 24 ur, kar se tiče napovedi iz obeh taborov, pa so najprej svoje karte razkrili Srbi. Pred medije je stopil selektor Dragan ‘Piksi’ Stojković, njegov izraz na licu pa je bil takšen, kot da bi tik pred novinarsko konferenco ugriznil v kislo jabolko.

Srbski kolegi so nam zaupali, da takšnega niso vajeni. A izraz nekdanjega legendarnega jugoslovanskega reprezentanta se je pozneje vendarle razvedril. Očitno je odmeven spor v srbski izbrani vrsti vsaj deloma res pozabljen.

“Sem optimist, zakaj ne bi bil. Na igrišče gremo zato, da zmagamo. Pa naj bo Slovencem to všeč ali ne. Naš cilj je, da premagamo Slovenijo. To je naš edini cilj. Tekma bo dobra, to je jasno, atmosfera bo prava, nogometna. Veliko bo Slovencev, veliko bo Srbov in verjamem, da bodo šli potem skupaj na pivo. Naj plača tisti, ki bo izgubil. Naš cilj pa je, da dobimo tekmo,” odločno pred tekmo poudarja srbski selektor Dragan Stojković.

V nadaljevanju preverite, o čem je pred tekmo še govoril srbski selektor. Med drugim je razkril karte – jutri bo od prve minute na igrišču tudi kapetan Dušan Tadić, dotaknil pa se je tudi izjemne navijaške atmosfere, ki bo jutri v Münchnu. Če pa povzamemo, Srbijo zanima samo zmaga.

Piksi Stojković
Foto: Profimedia

O čem je pred tekmo s Slovenijo govoril srbski selektor?

O tem, kdo bo streljal enajstmetrovko, če jo bo Srbija imela na voljo:

Naj strelja, kdor hoče, samo da zadene. To je najbolj pomembno. Odkar sem selektor, nikoli nisem odločal jaz. Morda bi moral. A to je v domeni dogovora igralcev na terenu.

O tem, ali bodo spremembe v postavi v primerjavi s tekmo proti Angliji:

Mislim, da bosta dve zamenjavi v primerjavi s tekmo z Anglijo.

O tem, ali bo igral Dušan Tadić v prvi postavi:

Bo.

Dušan Tadić Dragan Stojković
Foto: Profimedia

O tem, kaj sta se pogovarjala, ko se je opravičil za odmevne izjave:

Nič posebnega, to je zanimivo samo za medije. Rekel je, kar je rekel, gremo naprej, najbolj pomembna je tekma s Slovenijo.

O tem, kaj pričakuje od Slovenije:

Igrajo, kot igrajo, formacija se ve. 4-4-2, Šporar in Šeško sta tista, ki delata razliko. Nevarne bodo njihove dolge žoge za obrambo, moramo se boriti z njima in paziti na te žoge v prostor. So organizirana ekipa, njihov sistem nas ne more presenetiti. Danes nas čaka še kratka analiza, da imajo igralci vse informacije.

O tem, zakaj je nerazpoložen na novinarski konferenci:

Ker me nenehno razburjajo s skeniranjem akreditacije. Do kdaj bo to trajalo, kot da prihajamo na sodišče, ne na stadion. Ampak nimamo kaj, moramo spoštovati pravila. Drugače pa je vse v redu.

Piksi Stojković
Foto: Profimedia

O tem, kako motivirati igralce za to tekmo:

Igralci so vedno motivirani, razen ko igrajo prijateljske tekme, takrat se težko motivirajo. Tekma kot tekma, na sestanku bomo povedali, kaj si jutri želimo. To je Euro, lepo je igrati na takem turnirju. Če pa se ponudbi priložnost, da dosežete nekaj več, morate to izkoristiti. Fantje so pripravljeni, da odgovorijo na izziv po imenu Slovenija.

O tem, v čem bo tekma s Slovenijo drugačna od tekme z Anglijo:

Proti Angležem smo začeli z veliko spoštovanja, kot da so z nekega drugega planeta, pa ste potem videli, da ni tako. Tako kot smo odigrali naslednjih 70 minut, tako moramo igrati tudi proti Sloveniji.

O navijaški kulisi:

Podpora vedno veliko pomeni. V Gelsenkirchnu smo imeli sijajno podporo navijačev, hvala jim za to. Ta številka, ki prihaja jutri v München, sta privilegij in odgovornost. Ne igramo sami zase, nekdo nas ima rad, nas podpira in dolžni smo igrati na nivoju, kot je treba igrati za svojo državo, svoj narod. Atmosfera bo odlična iz obeh strani. Tudi Slovencev bo veliko.

Danska - Slovenija navijači
Foto: Profimedia

O tem, ali pričakuje veliko golov:

Pomembno je samo, da dobiš tekmo. Kdor rad stavi, naj dela, kaj želi. Tekmo moraš pripeljati tja, kjer si želiš, da je, da dominiraš in da se nasprotnik ne počuti dobro. To ni enostavno, a naredili bomo vse, da jutri dobimo tekmo.

O bratih Milinković-Savić:

Ne marata se, ves čas se prepirata. (smeh) Nenavadno je to, celo v klubu, kaj šele v reprezentanci. Ampak sta sijajna fanta. Vzdušje je odlično.

O Euru 2000 in tisti tekmi v Charleroiju:

Problem je, ker Srbija nima mene na igrišču (smeh). Spomnim se, nora tekma, najbolj nora in atraktivna na tem turnirju. Selektor je bil Katanec, imeli so odlično ekipo, vsi poznate ta imena. Vodili so 3:0, Siniša je dobil rdeči karton, to je bil nov problem za nas. Potem pa čudež, verjeli smo, da se lahko vrnemo. Slovenija ni izkoristila te priložnosti in vrnili smo se.

O tem, kdo je favorit:

Mi nismo favoriti. Slovenija je osvojila točko, zakaj niso oni favoriti. Tu ni favorita. Kdor misli, da je Slovenija lahek nasprotnik, se moti. Matjaž Kek je odličen trener, Slovenija ima odlične posameznike, vsakemu lahko povzročite probleme. Mi pa gledamo s svoje strani. Delamo vse na tem, da zmagamo jutri. Potrebujemo točke. Če boste boljši, vam bomo čestitali. Ne dvomite pa o tem, da vam bomo želeli narediti probleme. In dobiti tekmo. Vsak dvoboj na turnirju je težek, ampak ne bi bil tu, če ne bi verjel v svoje fante in svojo reprezentanco. Ni pa to podcenjevanje Slovenije, cenim in spoštujem, kako igrate.

Fantasy: potegujte se za nagrade

Evropsko nogometno prvenstvo kot enega od športnih vrhuncev leta poglobljeno spremljamo tudi na Sportklubu, ob tem pa vas vabimo, da sodelujete v priljubljeni igri ‘evropski nogometni Fantasy 2024’.  Potegujte se za nagrade, zagotovili so jih McDonald’s, Shoppster, Pattex in Telemach.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje